Ostoskori (0) 0.00 €

Herraskaasesti - Conference taso

Conference eli Herraskaasesti -taso on sinulle, jolla on korkeat vaatimukset bussilta ja sen lisävarusteilta. Voit käyttää matka-aikasi tehokkaasti hyödyksi, pitämällä vaikka kokouksen bussissamme! 

Herraskaasesti tason keskeisimmät varusteet

- Jäähdytysilmastointi
- WC
- RADIO/CD/DVD -soitin 
- Säädettävät Conference -tason istuimet 
- Turvavyöt 
- Alkolukko

Lisäksi Herraskaasesti -tasosta löytyvä

- Erilaisia pöytäryhmiä
- Erikoiskahvinkeitin tai tarjoilupiste, josta saa kahvia ja teetä
- Jääkaappi
- Digi-tv
- Lisänäyttöjä
- GPS navigointi, kuva siirrettävissä matkustamon näytöille
- ATK-liitäntä bussin järjestelmään, mm. PowerPoint esityksille
- USB-pistorasiat jokaisella paikalla tai 220 V järjestelmä
- WiFi (Palvelu käytettävissä myös pohjoismaissa sekä baltiassa)


Auto 1. Maaherra, 17 istumapaikkaa.

(Katso auton virtuaaliesittely tästä)

1900-luvun alkupuolella maaherra oli lääninsä johtaja, joka oli erityisesti vastuussa järjestyksestä ja lain ylläpitämisestä. Maaherrat johtivat erityisesti poliisitoimintaa ja vastasivat mm. puolustusvoimille toimitettavista luontaissuorituksista sekä painotuotteiden laillisuuden valvonnasta. 1960-luvulta alkaen maaherran tehtävät vähenivät vähän kerrallaan osana yhteiskunnan muutosta. Maaherra-virkanimike poistui vuoden 2009 lopussa Suomen läänien lakkautumisen yhteydessä lukuun ottamatta Ahvenanmaan valtionvirastoa, jonka ylimpänä johtajana toimii nimellisesti maaherra.

Vuodesta 1837 vuoteen 1918 maaherrat tunnettiin kuvernööreinä.

Lähde: Wikipedia

  
Lue lisää >>


Auto 4. Komia Leski, 16 istumapaikkaa.

Ruman Vallesmannin Adolf Hägglundin vaimo, Betty Johanna Charlotta Wasastjerna. Betty kuului tunnettuun Falanderin sukuun. Abraham Jakob Wasastjerna (vuoteen 1808 Falander, 2. joulukuuta 1746 Kokkola – 20. tammikuuta 1815 Vaasa) oli hänen isänsä ja suomalainen tehtailija ja liikemies. Hän vaikutti varakkaana kauppiaana Vaasassa, toimi porvarissäädyn edustajana Ruotsin säätyvaltiopäivillä ja perusti Östermyran ruukin nykyiselle Seinäjoelle. Vuonna 1808 aateloituna hän on Wasastjernan aatelissuvun kantaisä. 

 
Lue lisää >>


Auto 50. Kuvernööri, 34 istumapaikkaa.

Kuvernööriksi kutsutaan erilaisten virkalaitosten johtajia. Yleensä kuvernööri on korkeamman tahon, kuten hallitsijan virkaansa nimittämä.

Suomen suuriruhtinaskunnassa kuvernööri oli lääninhallituksen johtajan titteli 1837–1918, joka vastasi Ruotsin vallan ja itsenäisyyden ajan maaherraa. Senaatin puheenjohtajana ja Venäjän keisarin korkeimpana edustajana Suomessa toimi puolestaan Suomen kenraalikuvernööri.

Lähde: Wikipedia

 
Lue lisää >>

Auto 55. Senaattori, 29 istumapaikkaa.

(Katso auton virtuaaliesittely tästä)

Keisarillinen Suomen senaatti oli vuosina 1809–1918 toiminut Suomen suuriruhtinaskunnan korkein siviilihallintoelin ja tuomioistuin. Se jakautui kahteen erilliseen osastoon, talousosastoon ja oikeusosastoon, jotka vastasivat nykyisiä valtioneuvostoa ja korkeinta oikeutta. Talousosasto oli edelleen jaettu toimituskuntiin, jotka vastasivat nykyisiä ministeriöitä.

Senaatin jäseniä kutsuttiin senaattoreiksi vuodesta 1858 alkaen. Senaattorin tehtävä oli luottamustoimi, ei virka.

Senaatti perustettiin vuonna 1809 nimellä keisarillinen hallituskonselji. Nimi muuttui 1816 Keisarilliseksi senaatiksi. Sen virallisena puheenjohtajana toimi Suomen kenraalikuvernööri, mutta hän ei yleensä käytännössä osallistunut sen työskentelyyn. Vuodesta 1822 kummassakin osastossa toimi erityinen varapuheenjohtaja, joka tosiasiallisesti johti käytännön toimintaa. Sitä ennen osastoja oli johtanut niiden vanhin jäsen. Senaatin talousosaston varapuheenjohtaja vastasi periaatteessa nykyistä Suomen pääministeriä ja oikeusosaston varapuheenjohtaja korkeimman oikeuden presidenttiä.

Senaatti oli luonteeltaan keisarillinen hallintovirasto, jonka jäsenet olivat vastuunalaisia ainoastaan keisarille, eikä sillä ollut parlamentaarista vastuuta säätyvaltiopäiville tai eduskunnalle ennen keisarivallan kukistumista maaliskuussa 1917. Senaattorit nimitettiin keisarillisella valtaluvalla periaatteessa kolmeksi vuodeksi kerrallaan, joskin erityisesti autonomian ajan lopulla senaattia uusittiin tiheämminkin. Toisaalta samat henkilöt saattoivat jatkaa senaattoreina vuosikymmenten ajan luvan aina uusiutuessa. Senaatti jatkoi toimintaansa vielä jonkin aikaa Suomen itsenäistymisen jälkeen. Loppuvuodesta 1918 senaatin talousosasto nimettiin valtioneuvostoksi ja senaattorit ministereiksi. Oikeusosaston tilalle oli vähän aiemmin perustettu korkein oikeus. Eräät talousosaston tehtävistä siirtyivät korkeimman hallinto-oikeuden hoidettaviksi.

 
Lue lisää >>


Auto 56. SJK-Bussi, 31 istumapaikkaa

SJK bussi on pääosin Seinäjoen Jalkapallo Kerhon edustusjoukkueen kulkuväline. Auto on myös tilausajossa jos edustusjoukkueella ei ole sille käyttöä.


Lue lisää >>