Ostoskori (0) 0.00 €

Herraskaasesti - Conference taso

Conference eli Herraskaasesti -taso on sinulle, jolla on korkeat vaatimukset bussilta ja sen lisävarusteilta. Voit käyttää matka-aikasi tehokkaasti hyödyksi pitämällä liikkuvan kokouksen tai panostamalla rentoutumiseen kaikilla matkustusmukavuuksilla.

Herraskaasesti-tason keskeisimmät varusteet:

- Jäähdytysilmastointi
- WC (Ei saatavilla pikkubusseissa)
- RADIO/CD/DVD -soitin 
- Säädettävät Conference-tason istuimet 
- Turvavyöt 
- Alkolukko

Lisäksi Herraskaasesti-tasosta löytyvät:

- Erilaisia pöytäryhmiä
- Erikoiskahvinkeitin tai tarjoilupiste
- Jääkaappi
- Digi-tv
- Lisänäyttöjä
- GPS-navigointi, jolla kuvan saa liitettyä matkustamon näytöille 
- ATK-liitäntä bussin järjestelmään, mm. PowerPoint esityksille
- USB-pistorasiat jokaisella paikalla tai 220 V järjestelmä
- WiFi (Palvelu käytettävissä myös Pohjoismaissa ja Baltiassa)


Auto 1. Maaherra, 17 istumapaikkaa

(Katso auton virtuaaliesittely tästä)

1900-luvun alkupuolella maaherra oli lääninsä johtaja, joka oli erityisesti vastuussa järjestyksestä ja lain ylläpitämisestä. Maaherrat johtivat  poliisitoimintaa ja vastasivat mm. puolustusvoimille toimitettavista luontaissuorituksista sekä painotuotteiden laillisuuden valvonnasta. Maaherra-virkanimike poistui vasta vuoden 2009 lopussa Suomen läänien lakkautumisen yhteydessä lukuun ottamatta Ahvenanmaan valtionvirastoa, jonka ylimpänä johtajana toimii nimellisesti maaherra.

  
Lue lisää >>


Auto 4. Komia Leski, 16 istumapaikkaa

Ruman Vallesmannin Adolf Hägglundin vaimo, Betty Johanna Charlotta Wasastjerna. Betty kuului tunnettuun Falanderin sukuun. Hänen isänsä oli Abraham Jakob Wasastjerna, suomalainen tehtailija ja liikemies. Hän vaikutti varakkaana kauppiaana Vaasassa, toimi porvarissäädyn edustajana Ruotsin säätyvaltiopäivillä ja perusti Östermyran ruukin nykyiselle Seinäjoelle. 

 
Lue lisää >>


Auto 50. Kuvernööri, 34 istumapaikkaa

Kuvernööriksi kutsutaan erilaisten virkalaitosten johtajia. Yleensä kuvernööri on korkeamman tahon, kuten hallitsijan, virkaansa nimittämä.

 
Lue lisää >>

Auto 55. Senaattori, 29 istumapaikkaa

(Katso auton virtuaaliesittely tästä)

Senaatti oli luonteeltaan keisarillinen hallintovirasto, jonka jäsenet olivat vastuunalaisia ainoastaan keisarille, eikä sillä ollut parlamentaarista vastuuta säätyvaltiopäiville tai eduskunnalle ennen keisarivallan kukistumista maaliskuussa 1917. Senaattorit nimitettiin keisarillisella valtaluvalla periaatteessa kolmeksi vuodeksi kerrallaan, joskin erityisesti autonomian ajan lopulla senaattia uusittiin tiheämminkin. Toisaalta samat henkilöt saattoivat jatkaa senaattoreina vuosikymmenten ajan luvan aina uusiutuessa. Senaatti jatkoi toimintaansa vielä jonkin aikaa Suomen itsenäistymisen jälkeen. Loppuvuodesta 1918 senaatin talousosasto nimettiin valtioneuvostoksi ja senaattorit ministereiksi. Oikeusosaston tilalle oli vähän aiemmin perustettu korkein oikeus. Eräät talousosaston tehtävistä siirtyivät korkeimman hallinto-oikeuden hoidettaviksi.

 
Lue lisää >>


Auto 56. SJK-Bussi, 31 istumapaikkaa

SJK-bussi on pääosin Seinäjoen Jalkapallo Kerhon edustusjoukkueen kulkuväline. Auto voidaan käyttää myös tilausajossa, jos edustusjoukkueella ei ole sille käyttöä.


Lue lisää >>